Anna meidän esitellä itsemme

TIETOA MEISTÄ

Talli on rakennettu vuonna 2008 ja maneesi vuonna 2010. Ratsutalli Orivet on aloittanut toimintansa 2018. samaan aikaan kun Hevosklinikka Orivet aloitti toimintansa tallikiinteistön yhteyteen rakennetuissa klinikkatiloissa.

Hevosten vuokraustoiminnan aloitimme 2021 huhtikuussa ja toiminta on otettu hyvin iloisesti vastaan alueella. Toiminta on kasvattanut koko ajan itseään ja olemme saaneet mahtavan tiimin ympärillemme, vakituiset ratsastajat ja hevosemme ovat löytäneet toisensa. Koemme sanatonta kiitollisuutta päivittäin ja koskettavia onnellisia hetkiä, kun ratsastaja saa sen tunteen ja pääsee kokemaan uuden oppimista. 


SRL:n II-tason lajivalmentaja
Kouluratsastus

Heli-Maija Vehkalahti

Hevoset saapuivat kotitaloni naapuriin vuonna 1986. Kaksi komeaa 3-vuotiasta suomenhevosoria. Taisipa olla Kihiläisiä. Siitä kai syttyi elämän rakkaus ja intoihmo hevosiin. Tuo palava rakkaus on muuttanut muotoaan vuosien varrella tilanteiden mukaan. Olen kerännyt erilaisia hevosiin liittyviä kokemuksia raviurheilusta lännenratsastukseen, klassisesta ratsastuksesta Centered Ridingin oppeihin. Aina pitäen mielen avoimena ja yrittäen ymmärtää tuota jaloa eläintä aina vain paremmin. Matkalta on tarttunut joitain työkalupakkiini, mutta totta on, että tällä matkallani en ole koskaan perillä. Aina voin oppia lisää.

HEVOSALAN KOULUTUS

I-tason valmentaja  2013
II-tason lajivalmentaja 2021
Tallinpitäjä 2018

MUU KOULUTUS

Palvelujen tuottaminen ja johtaminen, AMK Insinööri 
Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
Yrittäjä, hallitusammattilainen


Harrasteohjaaja, hevostenhoitaja,
I-tason lajivalmentaja  SRL
Tallimestari

Pihla Helismaa

Olen aloittanut ratsastuksen kuusi vuotiaana kun sisko kävi hevosalan koulutusta Perhossa. Sieltä kipinä lähti ja yläasteikäisenä hurahdin ravihevosiin, mutta hevosalan koulussa suuntauduin spontaanisti kuitenkin ratsupuolelle. 18-vuotiaana ensinmäinen oma hevonen, joka pakotti suuntautumisen enemmän esteisiin ja valmennuksiin, myöhemmin sama hevonen on tutustuttanut myös hevoskasvatuksen saloihin. Molempien lajien tuntemus on tuonut vahvaa ammattitaitoa ja näkemystä hevosen kanssa toimimiseen. Eri lajien tuntemus on rikkaus ja olen saanut paljon hyviä ystäviä matkan aikana. 🤣laajan hevosalan kokemuksen ja koulutuksen ansioista tässä. Ratsutalli Orivetissa aloitin työskentelmään 2018, ensin osa-aikaisena, ja nyt vastaan koko tallin käytännön pyörittämisestä.