Hevosten karsinapaikat

Tallimme tarjoaa yksityishevosten hoitopaikkoja ratsu- ja ravihevosille. Talli sijaitsee Päijät-Hämeessä Orimattilan hevoskylässä hevosten valmennuskeskuksessa. Talli on hyvien kulkuyhteyksien päässä, Lahdesta vain noin 20-30 minuutin ajomatka. Nopea matka myös Mäntsälän yhteyksiin.. Tallille on perille asti hyvä asfaltitie, ei mutkaisia mäkiä tai pimeitä liukkaita teitä talvisin.
Tallin henkilökunta on alan koulutuksen ja pitkän kokemuksen omaavia. Hoidamme hevoset hevosystävällisesti ja ammattimaisesti päivittäin tarkkaillen niiden hyvinvointia. Tallin yhteydessä on hevosklinikka, jonka palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä. Tarvittaessa henkilökuntamme avustaa asiakasta päivisin, mikäli on itse estynyt asiaa hoitamaan.


Palvelumme:

 • Heinät 4 x päivässä, sekä karsinassa lisäheinät (5). Analysoitu laadukas matalasokerinen esikuiva- ja kuivaheinä.
 • Karsinan siivous: paksulla patjalla ja purupelletti-kuivituksella
 • Tarhaus yksin tai ryhmässä. Loimitus "yksi päälle ja pois"
 • Vedet tarhoihin päivittäin.
 • Hinta ei sisällä väkirehuja tai tarhan siivousta.

Talli ja piha-alueet

Tallissa on 27 karsinaa. Karsinoissa on purupellettikuivitus paksulla patjalla. Talli täyttää kaikki EU-säädökset. Tallissa on taukotila ja wc, 2 varustehuonetta, 2 pesukarsinaa, kuivaushuone ja varustetiloja. Tallilla on myös loimienpesukone. Eläinlääkintää varten on tallilla erilliset toimitilat.

Tarhoja on erikokoisia ja sopivat 1-3 hevosen tarhaukseen. Tarhat ovat hiekkapohjaisia, niissä on turvallinen ja tehokas talvisähkö. Vesi on hevosille tarjolla ympäri vuoden, talviaamuisin jaamme lämpimän veden. Tallilla on myös 3 hevosen pihatto, jossa lämmitetty vesi. Kesäisin on 500 metrin päässä laidun mahdollisuus asiakkaidemme hevosille ryhmälaidunnuksessa. Laidun on pinta-alaltaan 2,2 ha  ja laitumella on raikas vesijohtovesi, sekä katos auringon paahteelle.


Maneesi ja ratsastusalueet

 • Maneesi 21*65m, hiekka-geopad-sekoitus
 • Ulkokenttä hiekka-hake-sekoitus 27*78m
 • Juoksutusympyrä 20m, hiekka-hake-sekoitus
 • Estakalusto: erikoisjohteita ja vesimatot, lankkueste
 • Kouluaidat
 • Äänentoistoon kaiuttimet maneesissa ja langattomat mikit 4 kpl. Ulkokaiuttimen on myös mahdollista asentaa tapahtumien yhteyteen.
 • Hevoskylän autottomat treenireitit ovat ratsastajien käytössä pientä 12€/kk-maksua vastaan. Reittejä ylläpitää Orimattilan hevosystäväinseura, jolle maksu suoritetaan. Reiteiltä löytyy mm.metsälenkki mäkineen, hiittisuora sekä ravirata askellajiratoineen.

Pihatto

Tallin pihan takaosassa sijaitsee pihattomme. Pihatossa on 24m2 makuuhalli kahdella sisäänkäynnillä, joissa on muovitukset tuulensuojana. Pihaton perällä on pitkä juoksusuora, jossa näemmekin välillä hevosten irroittelevan. Pihaton pohja on kuiva hiekkapohja ja se siivotaan 2 kertaa päivässä.

Makuuhallissa on lämmitetty vesikuppi automaattivedellä. Pidämme talvisin vielä erikseen ulkona olevaa lämmitettyä vesiastiaa, jotta näemme varmasti pihaton vedenkulutuksen olevan normaalilla tasolla ja tällä pyrimme ehkäisemään huonosta juomisesta aiheutuvia mahavaivoja ja ähkyjä.

Pihatossa on lähes vapaa ruokinta. Käymme 4 kertaa päivässä tarkistamassa hevosten kunnon ja heinälaatikot ja lisäämme sitä tarvittaessa. Väkirehut ruokitaan myös pihaton asukeille aamuin illoin. Pihatossa on 2022-2023 kaudella kasvamassa 2- ja 3-vuotiaita orivarsoja ja yksi vanhempi ruunaherra opettaa näille kakaroille tapoja ja hevoskielen alkeita.