I have no special talent. I am only passionately curious. –Albert Einstein

Mitä voimme opettaa sinulle

RATSASTUSTA?Mitä ratsastustuntimme  ?

Ratsastuksen ohjauksemme eroaa monilta osin perinteisistä ratsastuskoulun tunneista. Ratsastusvalmennukset ovat ensisijaisesti yksityishevosten omistajille tuttua ja tuommekin sieltä tuulahduksen opetukseemme. Tuntimme ovat kaikki pienryhmätunteja ja voimme räätälöidä ne joka kerta ratsastajan tarpeisiin sopiviksi. Jokaiselle ratsastajalle tehdään oma henkilökohtainen kehityssuunnitelma yhdessä ratsastajan kanssa ja sitä päivitetään useamman kerran vuodessa. Tavoitteet ovat yhdessä asetettuja ja niihin sitoudutaan molemmin puolin. Tavoitteellista harrastamista ja liikunnan iloa, mutta ei vakavaa.

Tunneilla tehtävät harjoitukset tukevat tätä tavoitetta ja keskitymme pilkkomaan tavoitteen useampaan pieneen välivaiheeseen, jotta edistyminen on selkeää ja johdonmukaista. Kun opetus palastellaan pieniin kokonaisuuksiin, on meillä aikaa keskittyä myös ymmärtämään hevosta eläimenä; sen biomekaniikkaa ja pakoeläimen tapaa reagoida asioihin. Keskustelemme jokaisen tunnin aikana ihmisen istunnan vaikutuksesta hevosen liikkumiseen, pohdimme meidän fyysisten rajoitteiden ja vahvuuksien tasapainotusta ja yhteensovittamista. Näiden kaikkien yhdistäminen on osa ratsastajan kehityksen polkua.

Mitä ratsastaja-paketti sisältää?

Käytännössä sinä saat meiltä käyttöösi hevosen opetuksen kanssa. Ensi alkuun meidän on varmistuttava toki siitä, että löydämme sinulle sopivan hevosen. Kaikkien hevosten kanssa eivät aina ratsastajan kemiat kohtaa ja on myös tärkeää löytää jokaiselle sopivan kokoinen hevonen, jotta ratsastaminen tuntuu mielekkäältä. 

Miten usein voin käydä tallilla?
Käyntikertoja on 3 viikossa, joista yksi on opetustunti ja kaksi itsenäistä harjoittelu kertaa. Näistä toinen on "kotiläksy" ratsastus, jossa harjoitellaan tunneilta saatuja tehtäviä ja paneudutaan oppimaan uusia asioita. Kolmas kerta on nk "kevyt" harjoitus, jolloin on mahdollisuus opetella hevosen esim. maastakäsittelyä, satulatta ratsastusta ja muuta monipuolista oheisliikuntaa maastoillen tai jumpailen muutoin. Tämä auttaa meitä pitämään hevosemme hyvässä fysiikassa läpi sesonkien.

Me huolehdimme, sinä nautit eduista?

Kyllä, periaatteessa näin.
Me vastaamme hevosesi käytännön kuluista ja vastuista. Hoidamme kengitykset, rokotukset, hammashoidot, madotukset yms. vuosihuollot. Huolehdimme hevoselle sopivat varusteet ja tarkistamme säännöllisesti hevosen satulan istuvuuden.

Ratsastajilta toivomme iloista oppijan asennetta ja ratsastaja-pakettiin sitoudutaan vähintään kuukaudeksi. Koska etsimme mahdollisimman pitkäaikaisia kumppaneita hevosillemme, etusijalla on pitkäaikaiset ratsastajat ja tämän vuoksi emme tarjoa irtotunteja erikseen.

Minkälaisia hevosia on valittavana?

Hevosemme ovat kilttejä urheiluhevosia. Ne poikkeavat perinteisistä ratsastuskoulun hevosista herkkyytensä kautta ja eivät sovellu ratsastuksen aloittamiseen alkeista. Pääosin ratsastat aina samalla hevosella, mutta joskus on hyvä vaihtaa hevosta, jos meillä on tarve kokea asioita toisella tunteella. Silloin voimme etsiä sitä tunnetta jonkun toisen hevosen avulla ja näin kehitymme eteenpäin nopeammin.

Koulututaso
Hevosemme ovat kaikki vähintään HeA tasoisia. Suurin osa hevosista on koulutettu vaativan liikkeisiin ja jokaisella hevosellamme on "bravuuri" jossa ne ovat erityisen hyviä. Hevosten säkäkorkeudet ovat 160-176cm. Ratsastajien taitotaso on oltava vahva Helppo B ja edellytämme rohkeaa otetta ratsastamiseen. ja hevosen käsittelyyn. Hevosemme eivät ole tuhmia, mutta urheiluhevosia.


Mitä minun on hyvä tietää?

Ratsutalli Orivetin hevosilla voi osallistua myös muiden sovittujen yhteistyövalmentajien valmennuksiin ja myös kisaaminen on mahdollista. 

Tallillamme järjestetään myös muita valmennuksia ja rataharjoituksia ja voit osallistua niihin omalla hevosellasi, kun sovimme asiasta yhdessä.

Tallin ulkopuolelle kisoihin lähteminen vaatii ratsastajalta todella paljon sitoutuvuutta ja tavoitteet täytyy silloin suunnitella talven aikana sitä silmällä pitäen. Se ei kuitenkaan ole kiellettyä tai poissuljettua, ja tuemme ratsastajaa tässäkin asiassa.